• PCI DSS
  • Bankkártya
  • IT biztonság
  • Projektvezetés

Aktualitások
AperSky PCI Workshop 2023

2023. november 28. - Online PCI Workshop 2023-ban is!

Időpont: 2023. november 28. kedd, 9:00-12:00
Helyszín: Online konferencia

Részletek >>>
Az AperSky megszerezte a hivatalos ’Card Production Security Assessor - physical and logical’ minősítéseket

2023. október 31., Budapest – Az AperSky Kft. az akkreditációs folyamat sikeres befejezésével megszerezte a jogosultságot fizikai és logikai bankkártya gyártói biztonsági auditok elvégzésére.

Az AperSky Kft. a PCI Council jóváhagyása alapján teljes körű támogatást nyújthat a PCI CPSA fizikai és logikai szabványok alapján végzett auditok során a bankkártya piac szereplői részére.

Részletek >>>
AperSky PCI Workshop 2022!

2022. november 30. - Idén is PCI Workshop a virtuális térben!

Időpont: 2022. november 30. szerda, 9:00-12:00
Helyszín: Online konferencia

Részletek >>>
Ismét PCI Workshop!

2021. december 1. - Idén is PCI Workshop, új helyszínen!

Időpont: 2021. december 1. szerda, 9:00-12:00
Helyszín: Online konferencia

Részletek >>>
Elmarad a PCI Workshop 2020

2019. november 2., Budapest – Az idei évben az AperSky már hagyományosnak mondható PCI workshop rendezvénye nem kerül megrendezésre.

Csapatunk sokáig mérlegelte a helyzetet, de végül úgy döntöttünk, a koronavírus miatt kialakult jelenlegi helyzetben nem tartjuk meg az éves workshop rendezvényünket, mivel online formában az ügyfeleinkkel való, a korábbi évek során megszokott személyes kontaktust nem érezzük kellő mértékben megőrizhetőnek.

Reméljük, hogy a jövő évben már a megszokott körülmények között ismét rendelkezésre tudunk majd állni a PCI szabványcsalád újdonságaira, iparági trendekre és a legfrissebb kártyatársasági szabályozásokra vonatkozóan, illetve elérhetőségeinken addig is szívesen rendelkezésre állunk!Ismételten sikeres PCI DSS megfelelés

2019. november 29., Budapest – Az AperSky Tanácsadó Kft. ismét sikeres PCI DSS auditot hajtott végre az Auchan Magyarország Kft.-nél, a vállalat POS-en és interneten történő bankkártya elfogadási tevékenységére vonatkozóan.

A közös munka során az Auchan, az AperSky és az online áruházat fejlesztő és üzemeltető Loginet Kft. munkatársainak együttműködése tette lehetővé, hogy az Auchan idén is megőrizhesse a PCI DSS megfelelési minősítést.

Részletek >>>
PCI DSS Workshop

2019. november 26. - Idén is PCI DSS Workshop!

Időpont: 2019. november 26.
Helyszín: Jarl Konferencia Központ, 1133 Budapest, Váci út 92. (Kinnarps House)

Részletek >>>
Az AperSky megszerezte a hivatalos 'Qualified PIN Assessor' minősítést

2019. október 28., Budapest – Az AperSky Kft. az akkreditációs folyamat sikeres befejezésével megszerezte a jogosultságot PCI PIN biztonsági auditok elvégzésére.

Az AperSky Kft. a PCI Council jóváhagyása alapján teljes körű támogatást nyújthat a PCI PIN Security szabvány alapú auditok során a bankkártya piac szereplői részére.

Részletek >>>
IIR Kártyapiac 2019 konferencia

2019. április 24., Budapest – Az AperSky Kft., mint hivatalos szponzor részt vett az idei IIR Kártyapiac konferencián. A rendezvény során a résztvevők megismerhették a bankkártya piac újdonságait, legfrissebb trendjeit, illetve cégünk ehhez kapcsolódó szolgáltatásai is bemutatásra kerültek.


Részletek >>>
Az AperSky megszerezte a hivatalos 'PCI 3DS Assessor' minősítést

2019. február 20., Budapest – Az AperSky Kft. az akkreditációs folyamat sikeres lezárásával jogosulttá vált 'PCI 3DS assessment' vizsgálatok elvégzésére.

Az AperSky Kft. a PCI Council jóváhagyásával mostantól teljes körű támogatást nyújthat a PCI 3DS 2.0 előírásai alapján a minősítésre történő felkészülés, illetve az azt követő audit során valamennyi érintett piaci szereplő részére.

Részletek >>>
PCI DSS Workshop

2018. november 27. - Ismét PCI DSS Workshop!

Időpont: 2018. november 27.
Helyszín: Jarl Konferencia Központ, 1133 Budapest, Váci út 92. (Kinnarps House)

Részletek >>>
PCI DSS Oktatás

2018 – PCI DSS Oktatás az AperSky Tanácsadó Kft. rendezésében.
Jelentkezzen Ön is, hogy 2 napos képzésünkön a legaktuálisabb tudást szerezze meg a PCI DSS 3.2-es verziójáról!

Tájékoztatjuk, hogy a 2018 október elejére tervezett tréningünk nem kerül megrendezésre.

A következő PCI DSS oktatás várhatóan 2019. április-májusábanlesz megtartva.


Tovább >>>
Új 'Terminal Servicer' státusz bevezetése a MasterCard-nál

2017. november 14.
A MasterCard rendelkezése alapján valamennyi 'Terminal Servicer' besorolású szolgáltató számára kötelező lesz a PCI DSS bankkártya adatbiztonsági szabványnak történő megfelelés igazolása.

Részletek >>>
PCI DSS Workshop

2017. november 30. - Ismét PCI DSS Workshop!

Időpont: 2017. november 30.
Helyszín: Budapest, Hunguest Hotel Millennium

Most meghosszabbított Early Bird jelentkezési határidővel 2017. november 17-ig!

Részletek >>>
IATA PCI DSS megfelelési határidő

2017 május 4.
Az IATA rendelkezése alapján 2018. márciusig valamennyi 'IATA Accredited Agent' számára kötelező lesz a PCI DSS bankkártya adatbiztonsági szabványnak történő megfelelés igazolása.

Tovább >>>
PCI DSS Üzleti Reggeli

2016. november 15.
Idén novemberben is megtartjuk PCI DSS Üzleti Reggeli rendezvényünket. Örömmel várunk minden érdeklődőt, aki kíváncsi a PCI-iparág aktualitásaira és a PCI DSS szabvány 3.2-es verziója által hozott változásokra.

Időpont: 2016. november 30.
Helyszín: Budapest, Jarl Konferencia Központ

Részletek >>>
Megjelent a PCI DSS legújabb, 3.2-es verziója!

2016 május 3. – A PCI Council április 28-án hivatalosan is kibocsátotta a PCI Data Security Standard (PCI DSS) új, 3.2-es verzióját. Az új szabvány kiváltja a korábbi, 3.1-es verzió rendelkezéseit, megerősített védelmet kínálva az ügyfelek fizetési adatait érintő növekvő fenyegetések ellen. A korábbi, 3.1-es verzió 2016 október 31-én lejár, ezen dátum után már nem lesz alkalmazható.

Tovább >>>
Új PCI DSS 3.2 verzió 2016 első felében

2016.02.23. – Miután a PCI Council meghosszabbította az SSL/TLS technológiák használatának végdátumát a 2015 decemberében közreadott hírlevelében, most a PCI Data Security Standard (PCI DSS) új, 3.2-es verziójának megjelenését jelentette be. Az új szabvány tartalmazni fogja a migrációk felülvizsgált határidejét, illetve tükrözi a fizetési kártyák piacán történt változásokat és új fenyegetettségeket.

Tovább >>>
PCI DSS Workshop 2015

2015. november 24. - 5. PCI DSS Workshop új helyszínen!

Részletek >>>


PCI DSS Workshop

2014. november 27. - Ismét PCI DSS Workshop!

Részletek >>>


HíRLEVÉL

2014. március 3. - Megjelentek a PCI DSS 3.0 Önértékelési Kérdőívek (SAQ)

Tovább >>>


HíRLEVÉL

2014. február 10. - Adatlopás az Orange cégnél!

Tovább >>>


PCI DSS Workshop

2013. november 27., Budapest – A tavalyi év pozitív visszajelzéseire való tekintettel idén is megtartottuk az AperSky saját szervezésű PCI DSS workshop rendezvényét, amelyre a bankkártya szakma minden területéről érkeztek résztvevők.

Tovább >>>


Sajtóközlemény: Hazai know-how külföldön!
Sikeres bankkártya adatbiztonsági audit a Cellum Bulgáriánál

2013. május 28., Budapest – A magyar tulajdonú AperSky és az Egyesült Arab Emirátusokban alapított ZeroDay szakmai együttműködésük keretében sikeres PCI DSS auditot és teljes körű IT biztonsági vizsgálatot hajtott végre a Cellum csoport bulgáriai leányvállalatánál.A közös munka során a két cég szakértői sikeresen ötvözték tapasztalataikat és tudásukat, ezzel olyan közös know-how-t létrehozva, amely lehetővé tette, hogy a Cellum Bulgária is elnyerje a PCI DSS megfelelési minősítést, ezzel jelentős üzleti versenyelőnyhöz juttatva a céget a lokális és regionális mobilfizetési piacon. A Cellum Európa egyik vezető, mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoportja, mely 2000-ben jött létre, szolgáltatásai az m-commerce minden területét lefedik, beleértve a mobil vásárlást, a mobil fizetési és az érintkezésmentes NFC technológiákat.

Tovább >>>


SIA Central Europe Zrt. – Továbbra is PCI DSS compliant!

2013.május.15., Budapest – A SIA cégcsoport magyarországi leányvállalata, a SIA Central Europe Zrt. ismét sikerrel zárta éves PCI DSS auditját az AperSky Kft. szakértőinek támogatásával.
Az audit fókusza a szabvány előírásainak megfelelően magában foglalt minden bankkártya adatkezelésben érintett rendszert, személyt és folyamatot.
Az újabb sikeres vizsgálatot tanúsító okirat átadásra került a SIA menedzsment részére, megerősítve azt a tényt, hogy a cég továbbra is szigorú biztonsági előírások mentén kezeli ügyfelei kártyaadatait.MPP Magyarország Zrt. – Megtartott PCI DSS megfelelés!

2013. május 15., Budapest – A Cellum csoport tagjaként sikeres ismétlő QSA auditon esett át az MPP Magyarország Zrt., melyet az AperSky hivatalosan minősített QSA munkatársai végeztek. Az audit során szakértőink mindenre kiterjedő vizsgálatot folytattak a kártyaadatok által érintett procedúrák, technikai beállítások, illetőleg dokumentációk ellenőrzésével. A hazai mobil fizetési szolgáltatás nyújtásában élen járó cég nem először esett át PCI DSS auditon, így QSA kollégáink már egy előzetesen a PCI szabványnak megfelelően kialakított működési környezetet vizsgáltak. Ezúton is gratulálunk az MPP csapatának a tanúsítvány megtartásához!Sajtóközlemény: Információbiztonsági szabványok házassága

2013. január 23., Budapest – A magyar tulajdonú AperSky és az Egyesült Arab Emirátusokban alapított ZeroDay – elsőként hazánkban – megállapodást kötött a bankkártya ipari (PCI DSS) és az ISO 27001 minősítések tanúsítási folyamatának együttes optimalizálására. Az általuk kidolgozott integrált szolgáltatáscsomaggal a hatékonyság növelése, a költségek és az erőforrásigények csökkentése mellett fontos célja a társaságnak, hogy a magyar cégek a születőben lévő információbiztonsági törvényben foglaltaknak is mielőbb megfeleljenek. A bankkártya tulajdonosok biztonsága érdekében is nagy előrelépést jelenthet, ha az elfogadóhelyek mellett a bankok is még komolyabban veszik a bank- és hitelkártya csalások esélyének ilyen módon történő, jelentős csökkentését.

Tovább >>>


PCI DSS megfelelést szerzett az Invitel

Az Invitel Távközlési Zrt. teljesítette a PCI DSS szabvány által támasztott követelményeket és sikeres auditon esett át. A tanúsítvány megszerzését egy részletes GAP elemzés folyamat, rendszer sérülékenységi vizsgálatok, illetve egy komplex felkészülési program előzte meg, amely feladatok az AperSky munkatársainak közreműködésével kerültek megvalósításra. Az elvégzett vizsgálat igazolta, hogy az Invitel megfelel a kártyaadat-biztonsági szabvány magas szintű elvárásainak és az általa alkalmazott szerver hosting megoldások megfelelő biztonságot nyújtanak az ügyfelek kártyaadatai számára.Sikeres QSA auditon esett át az OMV

Az OMV Refining and Marketing GmBH sikeres PCI DSS auditon esett át, amely igazolta a kártyatársaságok által számukra előírt követelményeknek való megfelelést. Az auditot egy részletes, mindenre kiterjedő GAP elemzés, illetve felkészülési program előzte meg, amely szintén az AperSky szakértő munkatársainak közreműködésével került végrehajtásra. Az elvégzett vizsgálat igazolta, hogy az OMV által alkalmazott adat titkosítási megoldás megfelelő biztonságot nyújt az ügyfelek kártyaadatai számára.Megjelent az új, mobilfizetéssel kapcsolatos ajánlás!

A PCI Council folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális technológiák fejlődését, és ennek megfelelően ajánlásokat bocsát ki a piaci résztvevők és az auditorok számára. Ennek a folyamatnak a keretében jelent meg  a PCI SSC mobil fizetési eszközök fejlesztésével kapcsolatos új ajánlása, amely letölthető anyagaink között megtalálható. QSA szakértőink készítettek egy rövid áttekintőt az ajánlás lényegéről, amely a Tudásbázis oldalunkon elérhető.Iratkozzon fel az AperSky szakmai hírlevelére!

Az AperSky ingyenes szakmai hírlevelet indít a kártyabiztonságban, PCI DSS-ben érintett informatikai vezetők és szakemberek számára.

Negyedévente e-mailben tájékoztatjuk a legfontosabb iparági újdonságokról, fontos tudnivalókról, szabályozási változásokról, illetve további hasznos információval szolgálunk minden – a bankkártya üzletágat és PCI DSS-t érintő – témában.

A hírlevelet a feliratkozásnál megadott e-mail címre küldjük el.

Iratkozzon fel az AperSky ingyenes szakmai hírlevelére! »

Kiemelt tudásbázisaink


Ismerje meg a Qualys integrált biztonsági megoldásait!

Tovább »
_________________________________
Tudjon meg többet a PCI DSS megfelelésről!

Tovább »
Minősítéseink
Kiemelt partnereink© AperSky Tanácsadó Kft.